Vælg et fjernsyn til dine behov og få den bedste pris

Overvejer du at forkæle dig selv med et nyt fjernsyn? Men ved du ikke helt præcist, hvad du skal kigge efter ved valg af fjernsyn? Der er flere forskellige ting, du bør have øje for, hvilket er gældende for:

  • Billedkvalitet
  • Størrelse
  • Forbindelse til internet?
  • Lyd
  • Og meget andet

Det er en stor verden at finde rundt i, og det er vigtigt at bruge tid på at sætte sig ind i denne, så du finder et fjernsyn, der stemmer overens med de krav og behov, du end måtte have. Det kan også være, at der er nogle funktioner i et fjernsyn, som du ikke har behov for eller stiller så store krav til. Så er det vigtigt at fravælge dette, så du ikke skal betale for funktioner du ikke bruger. For at få råd til at købe fjernsynet, kan du overveje et lån – se mere her.  

OLED/QLED eller LED?

Hvis du blot har set på enkelte varianter af fladskærmsfjernsyn, må du have stødt på begreberne OLED/QLED og LED. Det handler overordnet set om, hvilken teknologi der benyttes i selve skærmen. OLED er en nyere teknologi, som er god til at vise sort, mens den giver god kontrast i farver og meget høj billedkvalitet. QLED giver en god og effektiv lysstyrke, som egner sig godt til oplyste rum, da teknologien er god til at skrue op for lysere farver i billedet. LED er den grundlæggende teknologi, der har banet vejen for de andre teknologier.

Her skal du vælge i forhold til dine behov. Ser du ofte film og serier, hvor der kan være mange scener med mørke farver, kan det være en fordel med OLED. Står fjernsynet i et oplyst rum, kan det være en fordel med QLED, så du får den fulde oplevelse.

Overvej fjernsynets størrelse

Samtidigt skal det afstemmes med størrelsen. Som udgangspunkt kan du tage afstanden fra positionen, hvorfra fjernsynet betragtes til fjernsynet og gange tallet med 25. Behøver du ikke en skærm så stor, eller er det for småt, kan du blot vælge den ønskede størrelse.