Sådan forbedres dyb søvn

Du er ikke den eneste, der kæmper for at falde i søvn. Regelmæssig søvn kan gøre en stor forskel i din evne til at falde i søvn hurtigt og forblive i søvn hele natten. Søvnløshed er sjælden hos mennesker, der får nok søvn. Folk, der kæmper for at falde i søvn, bør lære at få dybere søvn. Disse tips hjælper dig med at opnå dybere søvn.

Undgå blåt lys. Mens blåt lys fra teknologi kan være gavnligt for miljøet, kan det forstyrre din søvncyklus. Det reducerer produktionen af melatonin og kan forstyrre din døgnrytme. Det kan holde dig vågen om natten og forstyrre dine søvncyklusser. I stedet for at stirre på skærmen på din telefon hele natten, skal du slukke for den og læse en bog. Du kan også bytte din telefon med en bog eller samtale, hvis du ikke kan slukke for din telefon.

En regelmæssig søvnplan kan også være en fantastisk måde at forbedre din søvnkvalitet på. Mindst 15 minutters dyb søvn bør være dit mål hver nat. For at sikre konsistens foreslår Mayo Clinic at følge en lignende tidsplan. En vækningstid er også nyttig. Du bør undgå at sove i weekender og ferier, da det kan forstyrre din søvncyklus. Disse tips hjælper dig med at få en bedre nats søvn og gøre din søvn sjovere.

Find ud af mere om REM-cyklussen, og hvor vigtigt det er at få nok dyb søvn. Forskning(https://sleepzone.dk/) viser, at dyb søvn kan gøre en stor forskel i dit humør. Mangel på dyb søvn kan føre til depression hos så højt som 60% af befolkningen. Hvis dette er tilfældet, bør du søge måder at forbedre din søvn på. Forsømmelse af REM-cyklussen kan føre til dødelige neurologiske sygdomme. At lære om REM-søvn er afgørende for dit generelle helbred, trivsel og generelle velbefindende.

Forskning har vist, at REM-søvn direkte korrelerer med dit humør. Det kan påvirke din mentale sundhed. Søvnmangel har været forbundet med depression, angst, bipolar lidelse og skizofreni. Her er nogle måder at få dyb søvn på.

Træn regelmæssigt. Motion kan forbedre din søvnkvalitet og hjælpe dig med at føle dig mere vågen i løbet af dagen. Regelmæssig motion kan forbedre din søvnkvalitet og reducere symptomerne på søvnløshed og søvnapnø. Motion kan hjælpe dig med at slappe af og genoplade dit sind og krop. Der er mange fordele ved at træne. Motion vil få dig til at føle dig sundere, mere energisk og hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere.